Techniek & Inhoud

VeerdonkWebArt kan je zowel helpen met de techniek als met de inhoud.
Techniek gaat dan bijvoorbeeld over zaken als WordPress, Plug-ins, HTML, Databases, Backups, Inrichten van een Webshop, koppelingen met een betaalprovider (zoals bijvoorbeeld mollie.com) of een mailprovider (zoals bijvoorbeeld mailchimp of SendInBlue), etc.
Inhoud gaat bijvoorbeeld over het op de website zetten van teksten met foto’s en/of video, het maat maken van foto’s en/of video’s, maken van speciale promotievideo’s voor producten of diensten, het (helpen) opzetten van webpagina’s, etc.

En natuurlijk ook gewoon voor vragen waar je mee zit.

Techniek

Het is voor de veiligheid van je website van belang dat je zowel WordPress zelf, je WordPress Thema en ook de Plug-ins die je gebruikt up-to-date houdt. Dit is van belang omdat met updates naast nieuwe functies, oplossingen voor fouten en verbeteringen, ook vaak veiligheidskwesties aangepakt worden.

Een verouderde versie van WordPress loopt meer risico dan een nieuwere, en dat geldt ook voor verouderde Thema’s en Plug-ins.
Wil je voorkomen dat je WordPress Website onveilig en traag wordt, zorg er dan voor dat je alles zo goed mogelijk up-to-date houdt!

Het up to date houden van alle belangrijke elementen van je website is een periodiek terugkerende klus waar je misschien wel weinig tijd voor hebt. Of misschien wil je zelf “al dat technische gedoe” gewoon niet. Je zult ook niet de eerste WordPress gebruiker zijn die het gewoon vergeet en er pas achter komt doordat bezoekers melden dat de website allerlei kuren of problemen vertoont.

We maken afspraken over hoe vaak er op updates gecontroleerd wordt. Er kan bijvoorbeeld iedere week, om de 2 weken of maandelijks gecontroleerd worden of er updates beschikbaar zijn. Die updates kunnen dan snel geïnstalleerd worden zodat je website up-to-date blijft.

De hoeveelheid werk is een beetje afhankelijk van de hoeveelheid updates in WordPress en/of Thema’s en/of Plug-ins, de hoeveelheid “kinderziektes” na een grotere update en of er nog aanvullende aanpassingen nodig zijn.

De bestede tijd wordt afgerekend met een Strippenkaart.

Tekst, Foto’s en/of Video

Om onderdelen van je website te wijzigen log je in bij het WordPress programma behorend bij je website (www.mijnwebsite.nl/wp-login.php).

Hier kun je pagina’s, blogteksten, menu’s en allerlei media toevoegen en bewerken. Blogteksten hebben een vaste lay-out, bij pagina’s kun je uiteraard zelf de indeling bepalen.

Zodra je een definitieve tekst voor een pagina of blog hebt en weet welke foto’s je er bij wilt plaatsen en waar ongeveer is het tijd om een nieuwe pagina aan te maken, de juiste indeling te kiezen, de teksten en foto’s en/of video’s er in te plakken, eventueel de zoekoptimalisatie (SEO) in te vullen en de pagina te publiceren. Zodra je de pagina dan toevoegt aan een menu wordt deze zichtbaar en toegankelijk voor de bezoekers van je website.

Vindt je dit te ingewikkeld of heb je er geen tijd voor dan kan ik dit

De bestede tijd wordt afgerekend met een Strippenkaart.